2010. március 13., szombat

Összeszoktatás - Második rész: Együtt

Szombat délig ismerkedtek a kis drágák plexiüvegen és rácson keresztül. Szerintem kellett ennyi idő az összefürdéshez, meg egymás biztonságos megfigyeléséhez, mert Muki nagyon félti a ketrecét, takarítani is csak úgy tudom, hogy közben a karomon ugrál, és ellenőriz: "Nehogymár kidobja ezt a fincsi lencsenagyságú rágcsát?!, hogy kerülhetett ez a répadarab a kidobnivalók közé?!, és ebben a homokban ami itt van a szemeteslapátban még igenis lehet fürdeni, mindjárt meg is mutatom!!!"

Szóval kb délre Muki már kapcsolt, hogy társat kapott, és mivel már nagyon régóta nem volt kivel degunyelven csevegnie, lélekben lemondott a kecója egyedüli birtoklásáról a társaságért cserébe. Délre Töpi is kiheverte az előző nap terheit, megszokhatta Muki odorját, és nagyon ki akart már szabadulni szűkös ketrecéből.

Amikor személyesen is összefutottak, hosszú ideig csak szaglászták egymást, de nem veszekedtek. Muki többször is megmászta Töpit, néha beszélgettek is egymással, de egy percig sem volt harc közöttük. Okos kisdeguk! :)

Persze eleinte mindenhová együtt mentek a ketrecben, nem tudom ez is a fizetett városnéző túra része volt-e, amit Muki, mint idegenvezető vezényelt le, vagy csak Töpi magánakciója volt, Muki meg ellenőrizte utána, mindene megvan-e még, de sokat szaladoztak a ketrecben mindenfelé együtt.
Az almahéj kettesben még finomabb lehetett, mint egyedül! És megmutatták, hogy lehet egyszerre ketten hajtani egyazon mókuskereket. Már amikor nem különböző írányba szaladtak volna benne. :)

Amikor Dédi hívogatta őket rácson keresztül, mind a ketten odamentek a kezéhez, és megszaglászták, mielőtt továbbfutottak volna, de amikor Nin jött be a szobába, csak megültek mozdulatlanul, és megvárták szépen, míg kiment... Holnap kiderül, vajon Töpörtyű is szépen engedelmesen magától visszamegy-e a ketrecükbe szaladgálás után, mint Muki. És hogy vajon Muki most kevesebbszer fog-e bejelentkezni Dédihez a térdére szaladva.

Lámpaoltás előtt egy fél órával Dédi kileste őket, hogy mit csinálnak, ha azt hiszik, már aludni kell. Egyelőre nem egy helyen készülődtek álomra hajtani a fejecskéjüket, de amint a villany felkapcsolódott, felültek mindketten a legfelső teraszra. Remélem éjjel nem lesz randalírozás, buli felcsavart szőnyegekkel, meg ijesztő történetek mesélése hajnalig.. Persze azért biztos, ami biztos, a mókuskerék most is ketrecen kívül éjszakázik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése